HLAVACSEK TIHAMÉR KRITIKÁIBÓL:

Külföldi szaklap méltatja Hlavacsek Tihamér zongorajátékát ...

Az International Piano kritikája Hlavacsek Tihamér Goldmark lemezeiről:
„Hlavacsek Tihamér határozottan és lényegre töroen zongorázik. Zongorajátékából sugárzik a fiatalos lelkesedés, amivel alámerül a zene mélységeibe, és amin keresztül sikerült összehangolnia a schumanni lendületességet Mendelssohn esszenciális érzékenységével... Ez a sorozat három óra tömör élvezet a zenekedvelo közönség számára és gazdag tárház azoknak a zongoristáknak, akik olyan muvekkel szeretnék gazdagítani a repertoárjukat, melyek garantáltan elnyerik a hallgatóság tetszését."

International Piano Oct, 2010

 

„A 26 éves Hlavacsek Tihamér...Generációjának egyik legigéretesebb tagjaként a New York-i koncerten különösen Prokofjev 6. zongora szonátájának bravúros eloadásával bizonyította be tehetségét”

Carnegie Hall hangverseny - Amerikai Magyar Szó
2003. március 20.

 

“…Rohmann és Hlavacsek - két fiatal művész, de már régóta nem kell bemutatni egyiküket sem. Sokfelé jártak a világban, számos sikert arattak, virtuóz és elmélyült muzsikusok. Együttműködésüket az utóbbi mozzanat avatja magától értődővé: a zenei minőség felé forduló komolyság, az intellektuális hajlam. A hangszeres perfekció jelen van játékukban, sőt a reprezentatív technika is megcsillan - de nem önmagáért: ezen az estén egyetlen instrumentális bravúr sem érvényesült a kifejezés szándékáról leválva….”

Csengery Kristóf, Élet és Irodalom
2009. június 9.

 

"A zeneszerző és a zongoraművész szerencsés egymásra találását igazolja az interpretáció magas színvonala, a tökéletes technikai megvalósítás, amely meggyőzően mutatja fel a zene erényeit…Hlavacsek Tihamér játéka vonzza a hallgatót eme izgalmas felfedezőút bejárására"

Muzsika, 2008. szeptember
Goldmark zongoramuvek-I,II.

 

"Hlavacsek valóban annyira kiváló zongorista, akitől szívesen hallgatnék más, akár a standard repertoárba tartozó felvételeket is...nyugodtan mondhatjuk, hogy a felvétel világszínvonalú"

Kritikus Füllel, Bartók Rádió, 2008. június 8.
Goldmark zongoramuvek II.

 

"Hlavacsek különösen érzékeny előadó, aki könnyedén kezeli és mégis teljesen kontrolálja a zene változékonyságát. Hlavacsek interpretációja és Goldmark zenéjének érdekessége, kvalitásai teszik a felvételt érdekessé."

Patsy Morita, All Music Guide 2007.

 

"Nagy sikerrel debütált a fesztiválon a már többszörös versenydíjas, valamint a Gramofon-díjjal is kitüntetett fiatal zongoramuvész, Hlavacsek Tihamér. A zongorista teltház elott bizonyította be musorával - Liszt: Zarándokévek - III. kötet -, hogy nem véletlenül került a figyelem középpontjába."

Budapesti Tavaszi Fesztivál
www.btf.hu
2007. április

 

“…a lemez muzsikusai: Devich Gábor klarinét-, Miskolczi Anita gordonka-, Hlavacsek Tihamér zongoraművész és az Új Haydn Vonósnégyes. Mindehhez természetesen nagy művészi alázat, ihletett előadás társul, így a Vox Artis kiadásában nemrég megjelent lemez méltán válhat kinccsé a kamarazene régi és új rajongói számára.”

Heti Válasz, 2007.01.18.

 

“…a hol szenvedélyesen, hol érzékenyen, hol virtuózan, hol elmélyülten játszó ifjú tehetség több figyelmet érdemelne. Már csak ezért is érdemes néha jobban körülnéznünk - nemcsak a zeneirodalom végtelenjében, hanem a tehetséges muzsikusok egyre bővülő világában is.”

Sófár Média, 2006 április

 

"...A káprázatos formában lévo Hlavacsek Tihamér nem arra használta fel a lehetoséget, hogy virtuozitását csillogtassa. Hatalmas mennydörgéssel ragadta meg a billentyuket de meg tudta teremteni a darab csendes részeinek békéjét is. "

Süddeutsche Zeitung,
München 2004 május

 

"A nyitó mű Beethoven "Vihar" szonátája volt, Hlavacsek játéka szenvedélyes, technikája megdöbbentő.....született tehetség és muzikalitás. Mindenkinek nagyon ajánlom hogy hallgassa őt."

Ivan Katz, Yale University,USA
2003 április 11.

 

"New York bemutatja Magyarország két legígéretesebb fiatal tehetségét. Ezek a művészek izgalmas nemzetközi karrier előtt állnak és ez a koncert történelmi alkalomnak ígérkezik."

Carnegie (Weill) Hall, New York
Debut concert - beharangozó
2003 február 25.

 

"Hlavacsek Tihamért, a nem mindennapi tehetségű, értelmű és zenei érettségű fiatal művészt egyedül az érdekli, hogy minél valódibb és egyénibb módom ragadja meg és adja vissza az egyes darabok legbensőbb jelentését és az őket fogamzó gondolatokat."

La Voce , Fiume
2001. január 19.

 

"Az est Schumann zongoranégyesével zárult....a vonósok és a zongora közti arány, csodálatos volt, a quartet szinte zenekari hangzást nyújtott. Ilyen precíz és inspirált zenei összjátékot ritkán lehet hallani.a tehetséges fiatal muvészek megdöbbentően érett, kimunkált előadásában részesültünk."

SmalandsPosten
Euro Musica Vitae
Växjö, Svédország, 2000. május 23.

Top

 

Videos of Tihamer Hlavacsek

 

 

 

 

 

 

 

MAIN | BIO | PRESS | WORLD PREMIERE | CONCERTS | IN STUDIO | MEDIA | PHOTOS | CONTACT